Du har kanskje mottatt en melding fra NORID hvor det står at din domeneregistrar ikke har betalt årsavgiften. Hva betyr egentlig det? Hvem er NORID? Hva gjør jeg?

Hvem er NORID?

NORID er registermyndigheten for .no domener, og står over registrarene. NOIRD sender ut varsel til abonnenten (eier av domenet) dersom registraren for domenet ikke har betalt årsavgiften, eller eierskapet for domenet ikke lenger er gyldig. OBS! Det kan være andre grunner til at NORID har sendt en melding. Les derfor igjennom.

Hva betyr meldingen fra NORID?

Meldingen betyr som regel en av to ting: 1) at årsavgiften ikke er betalt, 2) at abonnenten (eier) er slettet fra Enhetsregisteret i Brønnøysund. Det er viktig at du leser hele meldingen slik at du kan forstå hva som gjøres.

Ikke betalt årsavgift

Vi fornyer ikke domenenavnet før fakturaen for fornying er betalt. Dette gjøres automatisk når vi registerer betalingen, med mindre domenet har blitt slettet i mellomtiden. Det betyr at dersom det er over 90 dager siden domenet løpte ut, vil nok domenet være slettet og vi kan ikke fornye det lenger.

Du kan finne en oversikt over dine fakturaer slik:

  1. Logg inn på “Min konto” på https://www.domeneshop.no/login
  2. Klikk på “Mine fakturaer”

Der finner du fakturadetaljer, status om fakturaen er betalt eller ikke, og kan laste ned PDF-kopi til regnskap. Du kan også betale fakturaer direkte med Vipps eller kredittkort.

Status på om fakturaen er betalt oppdateres helt automatisk. Hvis du har betalt, og fakturaen likevel står som ubetalt i vårt system, så må du kontakte kundeservice med detaljer om hvordan du betalte, og hva du skrev som KID/melding i meldingsfeltet.

Vær obs på at betaling med Vipps og kredittkort skjer umiddelbart, nettbank kan ta en bankdag, og betaling i skranke kan ta flere bankdager.

Firmaet finnes ikke lenger i Enhetsregisteret

En annen grunn til at du kan motta varsel fra NORID, er at organisasjonen/bedriften som eier domenet, ikke lenger finnes i Enhetsregisteret (brreg). Domenet må da overføres til en annen organisasjon eller privatperson. Hvis organisasjonen er konkurs, så er det bostyrer som bestemmer hva som skal skje med domenet. Du må uansett være innlogget hos oss for å bestille overføring til ny eier.

Du kan bestille endring av eier for et .no-domene slik:

  1. Logg inn på https://www.domeneshop.no/login
  2. Klikk på “Mine domener”
  3. Klikk på det aktuelle domenet
  4. Klikk på fanen “Kontaktinfo” på toppen av siden
  5. Klikk på “Endre eier” oppe til høyre på siden

Domener som er utløpt, må fornyes før de kan overføres. Overføring til ny abonnent medfører en avgift på samme beløp som en årsavgift, og ny utløpsdato for domenet blir ett år etter overføringsdatoen. Når eierendringen er startet vil vi sende ut to eposter. Den ene sendes til nåværende eier (evt. bostyrer) som må bekrefte at domenet skal overføres, mens den andre er en egenerklæring som ny eier må godta og levere, og instruksjonene i begge eposter må følges før eierendringen blir fullført.

Hvis administrator av domenet skal endres, så bestiller du det samtidig med bestilling av eierendring.

Pass også på å oppdatere fakturaadresse slik at faktura for eierendring sendes til rett mottaker.

Hvis du har noen spørsmål, ta gjerne kontakt med kundeservice.